Skip to content

Ιστόλογος

Αρχή Αρχείο Νέα Εποχή ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

“ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ”

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 

Όλοι και όλες που υπογράφομε έχοντας επίγνωση των μεγάλων προκλήσεων και των ουσιαστικών δυσκολιών που παρουσιάζονται μπροστά μας στην νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να συγκροτήσομε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» στηρίζοντας την υποψηφιότητα του γνωστού και καταξιωμένου ανθρώπου της τοπικής Αυτοδιοίκησης Γιώργου Αγοραστάκη.

 

Με τη νέα διοικητική συγκρότηση του «Καλλικράτη» μεταφέρονται καινούργιες υποχρεώσεις και αρμοδιότητες στους διευρυμένους δήμους και επιβάλλεται η ριζική τους εσωτερική αναδιοργάνωση και οι συνενώσεις των δραστηριοτήτων τους. Ο ρόλος των διευρυμένων Δήμων στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι αυξάνεται εκ των πραγμάτων. Σ΄ αυτή τη σημαντική καμπή εκείνο που επιβάλλεται είναι να αναγνωρίσομε σωστά και έγκαιρα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που ανακύπτουν και , με τη ψήφο μας, να συντελέσουμε ώστε από τώρα να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα δώσουν τις λύσεις που απαιτούνται από την επόμενη μέρα.

 

Κατά τη γνώμη μας εκείνο που χρειάζονται στα πρώτα τους βήματα οι νέοι δήμοι και συγκεκριμένα ο δικός μας Δήμος, είναι να πλαισιωθούν από ικανούς, ανιδιοτελείς, έμπειρους προπαντός αγωνιστές συμπολίτες.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι είναι σχεδόν σίγουρη η δραστική μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια, πράγμα που θα δημιουργεί ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον όχι μόνο για τις κοινωνικές υπηρεσίες, ή τη διαχείριση των υποδομών, αλλά και γι’ αυτήν ακόμα την καθημερινότητα τους. Μικροκομματικά ή τοπικιστικά κριτήρια, ιδιοτέλειες, κακοδιαχείριση και ευνοιοκρατία, δεν μπορούν να έχουν θέση σε ένα τέτοιο δύσκολο περιβάλλον . Αντίθετα χρειάζεται οπωσδήποτε η φρόνηση, η σωστή και διαφανής διαχείριση και η ορθολογική και δίκαιη κατανομή πόρων και δυνατοτήτων ανάπτυξης. 

 

Ειδικά ο νέος Δήμος Πλατανιά θα διακρίνεται για την πολυμορφία των προβλημάτων και των αναγκών αλλά και των μεγάλων δυνατοτήτων που διαθέτει, καθώς περιλαμβάνει την τουριστική παράκτια περιοχή και την αγροτική και ορεινή ενδοχώρα. Και οι δυο τομείς έχουν μεγάλες δυνατότητες παραπέρα ανάπτυξης με κατάλληλες πολιτικές, με σχεδιασμό και συλλογική δουλειά.

Με τη σκέψη ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την τύχη του νέου Δήμου σε παλιές δοκιμασμένες και αποτυχημένες, στο σύνολό τους, πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές, αναζητάμε το καινούργιο. Θέλομε ο νέος δήμος να πλαισιωθεί από ικανούς και δοκιμασμένους συμπολίτες και συμπολίτισσες μας. Γι’ αυτό και  πληροφορηθήκαμε με ευχαρίστηση και ελπίδα τη συγκρότηση συνδυασμού για το νέο διευρυμένο Δήμο Πλατανιά με επικεφαλής το Γιώργο Αγοραστάκη.

 

Γνωρίζοντας από πολύ κοντά πρόσωπα και καταστάσεις της περιοχής είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη. Στην πεποίθησή μας αυτήν μας οδηγούν:

1.- Η αίσθηση, που μοιραζόμαστε με μεγάλες πλειοψηφίες σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, πως οι νέοι Δήμοι πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από κομματικές εξαρτήσεις.

2.- Η μέχρι σήμερα πορεία του Γιώργου Αγοραστάκη στην Αυτοδιοίκηση, τοπικά και πανελλαδικά μέσα από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Η διαδρομή του Γιώργου Αγοραστάκη από αυτοδιοικητικές θέσεις υψηλής ευθύνης, έχουν καταδείξει σε όλη την κοινωνία το ανεπίληπτο ήθος του, τη δημιουργικότητα, τη μεθοδικότητα την εργατικότητά και την αποτελεσματικότητα του στην άσκηση δημόσιας Διοίκησης .

3.- Η ομάδα που πλαισιώνει το Γιώργο Αγοραστάκη με συμπολίτες και συμπολίτισσες γνωστής επίσης προσφοράς στα αυτοδιοικητικά πράγματα των Δήμων που συνενώνονται και γενικότερα των τοπικών κοινωνιών. Εμπιστευόμαστε την ανιδιοτέλεια τους, την όρεξη που γνωρίζομε ότι διαθέτουν για προσφορά στα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Μέσα στις συνθήκες κρίσης , ύφεσης και αβεβαιότητας, όπως αυτές που περνάμε, γίνεται μεγαλύτερη η ανάγκη μιας ισχυρής, μαχητικής, αποτελεσματικής και κοινωνικά ευαίσθητης Δημοτικής Αρχής. Η κίνηση μας είναι ανοιχτή σε κάθε έναν που θέλει να βοηθήσει. Θέλομε να ενώσομε το Δήμο και τους ανθρώπους του και με ευθύνη να αντιπαλέψομε μαζί τους τις δύσκολες καταστάσεις που διαμορφώνονται. Θέλομε να δημιουργηθεί στο Δήμο μας μια ζωντανή, μαχητική, κίνηση, παρούσα σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις του αύριο, με γνώση, ευαισθησία και συνεισφορά. Καλούμε τους ενεργούς πολίτες της περιοχής τα καταξιωμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών και επαγγελματικών οργανώσεων, τους νέους και τις νέες να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία μας και να συμμετάσχουν ενεργά τόσο στην διαμόρφωση του δημοτικού μας προγράμματος όσο και στη ολοκλήρωση του συνδυασμού μας.

 

Πλατανιάς 8/9/2010

 

 

Γιώργος ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ

 

SOCIAL MEDIA

Επισκευθείτε τη σελίδα μου στο FacebookΑκολουθείστε τη σελίδα μου στο TwitterΕπισκευθείτε τη σελίδα μου στο Google Plus

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Συνδέεστε μαζί μας

TWEETS ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

www.mikis-crete.gr