Skip to content

Ιστόλογος

Αρχή Αρχείο Νέα Εποχή Φέρνουμε την αλλαγή στο Δήμο Πλατανιά
Φέρνουμε την αλλαγή στο Δήμο Πλατανιά

ΟΜΙΛΙΑ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

στην κεντρική συγκέντρωση στο Γεράνι 5-11-2010

 

 

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Ξεκινήσαμε πριν τρεις μήνες.

Δώσαμε, τότε, το παρόν μας στα τοπικά πολιτικά πράγματα του νέου δήμου μας και την υπόσχεση στους συνδημότες μας ότι αρχίζουμε μια πορεία για την αναγέννηση του.

Μέσα σε τρεις μόνο μήνες, καταφέραμε να στεριώσουμε στην συνείδηση των Δημοτών, σαν κάτι το διαφορετικό, κάτι σοβαρό, κάτι καινούργιο. Καταφέραμε να στεριώσουμε μια Κίνηση που αφουγκράζεται, είναι κοντά στον πολίτη και κοντά στα προβλήματα του.

Μια κίνηση που μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και να κρατήσει με σιγουριά αύριο το τιμόνι του Δήμου.

Μια Δημοτική Κίνηση με όραμα, πρόγραμμα και στόχους και άξιους κι ανιδιοτελείς ανθρώπους.

Μια νέα πολιτική δημοτική κίνηση με στρατηγική για τη περιοχή μας, που βάζει τις βάσεις για το μέλλον της, αναδεικνύοντας τις αξίες της δίκαιης και αλληλέγγυας κοινωνίας, της οικολογικής ισορροπίας, των αδιαπραγμάτευτων δημόσιων αγαθών.

 

Είπαμε από την αρχή:

Στην νέα περίοδο πρέπει να κλείσομε πίσω μας την πόρτα στο παλιό και ξεπερασμένο. Πρέπει να φύγομε από την κατάσταση της προχειρότητας, της μετριότητας και της αδιαφάνειας. Να διαγράψομε την αναξιοπιστία, την ευνοιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις και τις κομματικές περιχαρακώσεις.

Να ξαναρχίσομε απ’ την αρχή και να βάλομε τα θεμέλια ενός ανοικτού, δημοκρατικού κι αποτελεσματικού Δήμου.

 

Είπαμε από την αρχή:

Ο νέος Δήμος, χρειάζεται μια νέα πλατιά συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που να καλύπτει το σύνολο του νέου δήμου.

Χρειάζεται μια ομάδα με αποδεδειγμένες ικανότητες, γνώσεις και εμπειρίες για να μπορεί να διαχειριστεί την νέα δύσκολη και απαιτητική κατάσταση.

Χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή διεκδικητική, αγωνιστική όχι συμβιβασμένη και υποταγμένη σε κομματικές υπαγορεύσεις.

 

Οικοδομήσαμε την δημοτική μας κίνηση μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά.

Δημιουργήσαμε μια δημοτική κίνηση που συσπειρώνει δραστήριους και ικανούς πολίτες με θέληση για προσφορά και δημιουργία.

Δημιουργήσαμε μια κίνηση που θα ενώσει τον Δήμο και τους ανθρώπους του στη βάση ενός προγράμματος «συμβολαίου» και με ευθύνη θα παλέψει μαζί τους τις δύσκολες καταστάσεις που διαμορφώνονται.

Δημιουργήσαμε μια κίνηση, που στοχεύει να φέρει στο Δήμο την αλλαγή, την διαφάνεια, την δημοκρατική λειτουργία και την ισονομία.

Δημιουργήσαμε μια κίνηση που μπορεί να αναλάβει από θέση πλειοψηφίας την Δημοτική Αρχή και να εγγυηθεί μια δημιουργική περίοδο στον νέο Δήμο Πλατανιά.

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Χαιρετίζω σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση και περηφάνια, όλους εσάς, τους φίλους, τα μέλη, τους υποψήφιους και τις υποψήφιες της Κίνησής μας.

Σήμερα όλοι εσείς - εμείς, στέλνουμε προς όλους, το μήνυμα ότι :

Η Κίνησή μας είναι εδώ, για να χαράξει μια νικηφόρα πορεία προς το μέλλον.

Η Κίνησή μας είναι εδώ, για να διαδραματίσει ουσιαστικό αποφασιστικό και πρωτοποριακό ρόλο, στην πορεία και στο μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας.

 

Αγαπητοί Φίλοι, φίλες

Με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», οι νέες δημοτικές Αρχές θα κληθούν να διαχειριστούν νέα σύνθετα καθήκοντα σε πολύ μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση. Την ίδια στιγμή οι οικονομικοί πόροι που θα τους διατίθενται θα είναι δραστικά μειωμένοι.

 

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, μια ισχυρή, μαχητική, αποτελεσματική και κοινωνικά ευαίσθητη Δημοτική Αρχή, που θα σταθεί δίπλα στην δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία. Μια Δημοτική Αρχή που στο κέντρο της πολιτικής της θα είναι οι τοπικές ανάγκες και το δημόσιο συμφέρον.

 

Σήμερα έχομε ανάγκη από μια Δημοτική Αρχή που θα στηρίζει τις συλλογικές δημιουργικές πρωτοβουλίες, θα στέκεται με αντικειμενικότητα και αποτελεσματικά δίπλα στα μικρά και μεγάλα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, προτάσσοντας τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης.

Μια Δημοτική Αρχή αποτελεσματική, αυστηρή και δίκαιη στην διαχείριση των δημοτικών πόρων, με σαφές και συνεκτικό αναπτυξιακό όραμα.

Μια Δημοτική Αρχή που θα υπηρετεί το συνολικό και συλλογικό συμφέρον χωρίς διαχωρισμούς, αλλότριους σκοπούς κι επιδιώξεις.

Μια Δημοτική Αρχή που δεν θα είναι απολογητής μιας κοινωνικά ανάλγητης πολιτικής.

Μια Δημοτική Αρχή αποφασισμένη να διαφυλάξει τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά του Δήμου. Που θα ενώνει και δεν θα διαιρεί.

 

Η μικροκομματική πεπατημένη του παρελθόντος με την δημοτική κακοδιαχείριση, στις νέες συνθήκες είναι όχι απλώς ανεπαρκής αλλά και επικίνδυνη. Μόνο μια πραγματικά ανεξάρτητη Δημοτική Αρχή με σχέδιο, στόχους και πολιτικές, μπορεί να κάνει την υπέρβαση του παρελθόντος, μπορεί να ενώσει και να ενεργοποιήσει την κοινωνία, μπορεί να δώσει συνολικές λύσεις και να αντιμετωπίσει τα δύσκολα τα δύσκολα προβλήματα που είναι μπροστά.

 

Σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής στενότητας, ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει είναι η αναβίωση των τοπικισμών, των εσωτερικών συγκρούσεων, η επικράτηση των ισχυρότερων και η εγκατάλειψη-περιθωριοποίηση των μικρότερων και των ασθενέστερων Κοινοτήτων. Η συνοχή και η ενότητα του νέου Δήμου αναγνωρίζομε ότι αποτελεί μια από τις πρώτες πολιτικές προτεραιότητες και την οποία αναλαμβάνομε να διασφαλίζομε.

 

Οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα και οι προκλήσεις πολλαπλασιάζονται.

Την μάχη θα κερδίσουν οι Δήμοι που θα διεκδικήσουν το μέλλον τους. Αυτό είναι το όραμα μας για το αύριο.

Αφήνουμε λοιπόν πίσω το παρελθόν, το παλιό και το ξεπερασμένο και προχωράμε μπροστά.

 

Στην προσπάθεια αυτή, μας στηρίζουν, μια πλατιά συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων.

Μας στηρίζουν οι άνθρωποι του μόχθου. Εκείνοι που παλεύουν καθημερινά για να εξασφαλίσουν το βιός τους.

Μας στηρίζουν οι δημιουργικοί άνθρωποι της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μας στηρίζουν οι ενεργοί πολίτες. Αυτοί που συμμετέχουν στην πολιτική, και κοινωνική ζωή, που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, που τροφοδοτούν με τα αιτήματα, τις αναζητήσεις και τις ενέργειες τους, όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Μας στηρίζουν αυτοί που έχουν άμεση επαφή με τα προβλήματα της ίδιας της Κοινωνίας.

 

Μιλάμε την γλώσσα του δυναμισμού, σε εκείνους, που είναι ώριμοι να τραβήξουν μπροστά.

Μιλάμε την γλώσσα της στήριξης σε όσους υποφέρουν.

Φέρνουμε το μήνυμα της συμμετοχής σε όλους.

Μιλάμε σε σένα Δημότη του νέου Δήμου Πλατανιά ξεκάθαρα: Θα φέρουμε την αλλαγή στο Δήμο μας. Θα φέρουμε την χαμένη αξιοπιστία κι εμπιστοσύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Φίλες και Φίλοι,

Δεν πιστεύουμε στα πολιτικά τερτίπια.

Ακολουθήσαμε μέχρι σήμερα ανοικτές και καθαρές διαδικασίες, διακηρύσσουμε καθαρές θέσεις και θεμελιώνουμε καθαρές σχέσεις με όλους. Έτσι θέλουμε να λειτουργεί ο Δήμος μας.

 

Η προεκλογική περίοδος αποκάλυψε δείγματα γραφής άλλων συνδυασμών. Οι καταγγελίες για παρασκήνια με συναλλαγές, για μοίρασμα εξουσιών, θέσεων, αργομισθιών και προσωπικών συμφερόντων είναι συνεχείς. Καταγγελίες ακόμα για τραμπουκισμούς εκβιασμούς κι αλισιβερίσια. Πραγματικά δείγματα γραφής για το πώς εννοούν ορισμένοι τη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων.

Αυτά τα φαινόμενα οι πολίτες στις εκλογές πρέπει να καταδικάσουν με την ψήφο τους, αλλιώς θα τα βρουν μπροστά τους.

 

Φίλες και Φίλοι,

Απαρέγκλιτη αρχή μας είναι η ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης, η απεξάρτησή της από σκοπιμότητες και συμφέροντα που αντιβαίνουν στους σκοπούς και τα συμφέροντα του Δήμου.

Και σας διαβεβαιώνω ότι την Αρχή αυτή θα την τηρήσουμε χωρίς καμιά εξαίρεση.

Όλοι εμείς – εσείς που ανήκουμε στην «Ανεξάρτητη Κίνησή του Δήμου Πλατανιά, Νέα Εποχή» δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να πολιτευτούμε με συνέπεια στις αρχές μας, μακριά από στεγανά, διαχωριστικές γραμμές και τη στενή λογική του κομματικού ωφελιμισμού, που υπονομεύουν τα συμφέροντα του Δήμου μας.

 

Επιζητούμε τη συμφωνία και τη συνεργασία όλων των πολιτών, γιατί είναι κοινά τα προβλήματα, πρέπει κοινός να είναι ο αγώνας για να είναι κοινή και η ωφέλεια.

Η ευημερία και η πρόοδος του τόπου μας δεν είναι αυτονόητα δώρα που θα μας χαρίσουν κάποιοι άλλοι, αλλά κατακτήσεις της δικής μας γνώσης και εμπειρίας, της δικής μας συνεργασίας και συμπόρευσης, της δουλειάς και του αγώνα που πρέπει να κάνομε. Τίποτε δεν έγινε μόνο του και τίποτε δεν ήρθε μόνο σαν αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιών ή ενεργειών.

 

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Οι Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής δίνουν την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα στην περιοχή, για την ανάδειξη μιας ικανής Δημοτικής Αρχής με στόχους και σχέδιο, με κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη, που θα ενώσει και θα αξιοποιήσει τις δυνάμεις της περιοχής, με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο του νέου Δήμου και των ανθρώπων του.

 

Καλούμε όλους τους δημότες και τις δημότισσες που αγωνιούν για τον τόπο μας και προσδοκούν ένα καλύτερο μέλλον, να σκεφτούν την επόμενη μέρα του νέου Δήμου Πλατανιά και να πάρουν την απόφασή τους.

 

Καλούμε όλους τους απογοητευμένους πολίτες από την έκπτωση του πολιτικού βίου της χώρας να συμμετέχουν στις εκλογές. Ποτέ στην ιστορία δεν άλλαξαν τα πράγματα με την αποχή, αλλά με την ενεργητική συμμετοχή.

 

Στις εκλογές της Κυριακής,

ψηφίζομε το πρόγραμμα, το σχέδιο που θα μας πάει μπροστά.

Ψηφίζομε το συνδυασμό που παρέχει τις εγγυήσεις ότι μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.

Ψηφίζομε την «Ανεξάρτητη Κίνησή του Δήμου Πλατανιά, Νέα Εποχή»
 

Γιώργος ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ

 

SOCIAL MEDIA

Επισκευθείτε τη σελίδα μου στο FacebookΑκολουθείστε τη σελίδα μου στο TwitterΕπισκευθείτε τη σελίδα μου στο Google Plus

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Συνδέεστε μαζί μας

TWEETS ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

www.mikis-crete.gr