Skip to content

Ιστόλογος

Αρχή Γνωριμία
Ποιοί είμαστε...

Καλώς ήλθατε στις ιστοσελίδες μας.

Είμαι ο Γιώργος Αγοραστάκης ο υπεύθυνος του «ιστόλογου» και σας καλωσορίζω στο δικτυακό μου τόπο.

Ο «ιστόλογος» είναι ένα διαδικτυακό ηλεκτρονικό περιοδικό προβληματισμού και παρέμβασης πάνω στις πολιτικές και αυτοδιοικητικές υποθέσεις. Καταγράφει και παρουσιάζει νέες ιδέες, τάσεις και πολιτικές που ενδιαφέρουν τους πολίτες της ελληνικής περιφέρειας.

Ο «ιστόλογος» αποσκοπεί στην προαγωγή της τοπικής δημοκρατίας, του πολιτικού διαλόγου και της επικοινωνίας πάνω στις πολικές κι αυτοδιοικητικές υποθέσεις και στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Ο προσανατολισμός του είναι προς την κατεύθυνση της ανάδειξης, προβολής και προώθησης αριστερών ριζοσπαστικών ιδεών και προοδευτικών πολιτικών, προτάσεων και λύσεων για την οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο στην ελληνική περιφέρεια, για την περιβαλλοντική προστασία, για την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και την αυτοδιοίκηση των δημόσιων υποθέσεων από τις τοπικές κοινωνίες.

alt

alt1 Μάη 2001 σαλπάραμε πρώτη φορά στο διαδίκτυο.

Το όνομά μας στην αρχή ήταν "Νομαρχιακή Επιθεώρηση" και το Domain Name <www.agis-net.gr> & <www.e-agis.gr>. Αργότερα, το 2007 μετακομίσαμε σε άλλο server και οι ιστοσελίδες μας μετονομάστηκαν σε "ιστόλογος" με D.N. τα <www.istologos. gr> & <www.agorastakis.gr>. Τις παλιές μας επωνυμίες τότε, τις εγκαταλείψαμε. Περάσανε έντεκα χρόνια, στα οποία το διαδίκτυο άλλαξε τελείως. Μαζί και 'μείς αλλάξαμε και προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα. Αλλιώς ξεκινήσαμε κι αλλιώς βρισκόμαστε σήμερα.

Η πορεία μου στο διαδίκτυο χωρίζεται σε τρείς περιόδους. alt

Στην πρώτη περίοδο 2001-2006, από τη θέση του Αντινομάρχη Χανίων, δημιούργησα τη "Νομαρχιακή Επιθεώρηση", με στόχο την παρουσίαση της δράσης και των πολιτικών μας στη Νομαρχία Χανίων. Ο σκοπός μου ήταν να υπάρχει η διαφάνεια και ο δημόσιος έλεγχος στο έργο και στη διοίκησής μας στο Νομό Χανίων. Στη στήλη "Αρχείο" δημοσιεύονται ορισμένες από τις κύριες πολιτικές παρεμβάσεις μου στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Νομού Χανίων. Η πρώτη περίοδος, της 8ετούς θητείας μας στη Νομαρχία Χανίων (1999-2006), θα χαρακτηριστεί ως η πλέον δημιουργική και αναπτυξιακή περίοδος της μεταπολιτευτικής εποχής στο νομό Χανίων. Είναι χρήσιμο για όποιον ενδιαφέρεται για τα κοινά του Νομού Χανίων να βρίσκει που έμειναν τότε τα πράγματα. Δυστυχώς, εκτιμούμε βρίσκονται (2012) εκεί που τ' αφήσαμε!

Τη δεύτερη περίοδο 2007-2010 έπαψα να έχω διοικητικές ευθύνες στην Νομαρχία Χανίων και βρέθηκα σε θέσεις αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.  Η δράση μου τότε κατά κύριο λόγο συγκεντρώθηκε  στο κεντρικό όργανο της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ στο οποίο εκλέχτηκα το 2007. Η δράση μου αυτή την περίοδο συγκεντρώθηκε πάνω στα γενικότερα θεσμικά και πολιτικά ζητήματα της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την έντονη διαπάλη πάνω στα θεσμικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, που κατέληξε στο έκτρωμα του "Καλλικράτη". Ορισμένες από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις μου αναρτώνται στη στήλη "Αρχείο".

Μετά την διάλυση της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, η τρίτη περίοδος από το 2010 και εξής με βρίσκει στην αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου στο τόπο καταγωγής μου στο Δήμο Πλατανιά και μετά με την Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης στην αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου του, το Φεβρουάριο του 2017.

Η εποχή των μνημονίων δρα ισοπεδωτικά σ΄όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Γιαυτό ο αγώνας πλέον δεν μπορεί να είναι μόνο τοπικός κι αποσπασματικός, αλλά πολιτικός και κεντρικός. Στο εξής ο προσανατολισμός του "ιστόλογου" θα είναι προς τα γενικά πολιτικά ζητήματα της χώρας. Θα παραμείνει ένας ιστοχώρος στο χώρο των ιδεών, των αξιών, της δράσης και της δημιουργίας και ένα σημείο συνάντησης, επικοινωνίας και διαλόγου με τους φίλους και συμπολίτες μου, με έδρα πάντα τα Χανιά.

Συνοδοιπόρος του "ιστόλογου" στο διαδίκτυο είναι οι ιστοσελίδες των Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη στην Κρήτη στην διεύθυνση www.mikis-crete.gr. Ιστοσελίδες που δημιούργησα το 2005 και συνεχίζω να διαχειρίζομαι και να ενημερώνω, με την ευθύνη του Προέδρου του "Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη" και την βοήθεια του ίδιου του Μίκη και των συνεργατών του.

 

alt

alt

 

 

ο Γιώργος ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ

δηλώνει: Αριστερός Ουτοπιστής

 

Γιώργος ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ

 

SOCIAL MEDIA

Επισκευθείτε τη σελίδα μου στο FacebookΑκολουθείστε τη σελίδα μου στο TwitterΕπισκευθείτε τη σελίδα μου στο Google Plus

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Συνδέεστε μαζί μας

TWEETS ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

www.mikis-crete.gr