Skip to content

Ιστόλογος

Αρχή Νεότερα του 2017
του 2017
«ιστόλογος» - τέλος

alt

Ο «ιστόλογος» ολοκλήρωσε το ταξίδι του. Έκλεισε το κύκλο του. Για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια, μέσα από τις σελίδες του εξέφρασα συστηματικά και με δημοκρατική παρρησία τις απόψεις και τις θέσεις μου πάνω στις πολιτικές και αυτοδιοικητικές υποθέσεις των Ελληνικών περιφερειών και ιδιαίτερα της Κρήτης και του Νομού Χανίων. Ο «ιστόλογος» υπήρξε ένα από τα πρώτα ελληνικά πολιτικά ιστολόγια στο διαδίκτυο και το μεγαλύτερο σε διάρκεια ζωής μέχρι σήμερα.

Στον «ιστόλογο» στη μορφή και με το περιεχόμενο που έχει σήμερα, μπορεί κανείς να δει ένα απολογισμό της πολιτικής μου δραστηριότητας, μιας και περιλαμβάνει ορισμένα από τα κυριότερα άρθρα μου αυτή τη περίοδο.

Συμπερασματικά στο τέλος αυτής της διαδρομής, πρέπει να δηλώσω ότι έμεινα συνεπής «λόγω και έργω», δεν άλλαξα απόψεις και παραμένω σταθερός στις πεποιθήσεις μου, όπως αυτές αναπτύσσονται στις σελίδες του. Ως πολιτικός με τις κατά καιρούς ευθύνες που είχα και τις δημόσιες υποθέσεις που διαχειρίστηκα, διατύπωσα και παρουσίασα πολύ συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα πολιτικές, μελέτες, θέσεις και προτάσεις σ΄όλα τα θέματα και τους δημόσιους τομείς. Τις ανέπτυξα, εκτός από τα αιρετά όργανα που συμμετείχα, και μέσα από τον «ιστόλογο».

Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από γενικολογίες και αοριστίες, δεν άλλαξα καμιά θέση για την οποία δεσμεύτηκα ή/και ψηφίστηκα. Μ’ αυτό τον τρόπο πολέμησα τα φαινόμενα της ανυποληψίας, της υποκρισίας και της ασχετοσύνης που κατατρύχουν το πολιτικό βίο της χώρας. Εδώ κρύβεται το μεγαλύτερο πρόβλημα πολιτικού συστήματός της. Όλα τα θέματα εκπεσμού της δημοκρατίας που αναπτύσσω στο βιβλίο μου «Πολιτεία Δημοκρατία & Αυτοδιοίκηση» παραμένουν δυστυχώς όχι μόνον επίκαιρα, αλλά εξελίσσονται επί το χείρον, με το καθεστώς κηδεμονίας που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους και τους συνεργάτες μου σ’ αυτό το ωραίο ταξίδι. Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν και φιλοξένησαν τις ιστοσελίδες μου και ιδιαίτερα τους φίλους της MSC.

Το νέο ταξίδι, με όποιο σκάφος τελικά επιλέξω, θα γίνει στις θάλασσες της τέχνης.

Περισσότερα...
 
Συνείδηση σε λήθαργο;

alt

Ερωτηματικά, βλέποντας την ταινία «το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη και της Ιωάννας Καρυστιάνη.

Η Ιστορική συλλογική μνήμη είναι παρούσα και θέτει αμείλικτα ερωτήματα στον καθένα.

Τι έχει μείνει σε μας απ’ τη θυσία αυτών των ανθρώπων; Τι έχει μείνει απ’ το φρόνημα, τη γενναιότητα, το μεγαλείο τους;

Τα τελευταία μηνύματά τους, οι παρακαταθήκες τους στους ζωντανούς, στους νεότερους, τι μας λένε σήμερα;

Περισσότερα...
 
Τα τελευταία σημειώματα

Ποιες να είναι άραγε οι τελευταίες σκέψεις των μελλοθανάτων πριν το τέλος της ζωής τους; Τι μήνυμα θέλουν να στείλουν σ’ αυτούς που μένουν πίσω στη ζωή;

Βλέποντας την ταινία «το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, θυμήθηκα το έργο «Εάν πεθάνουμε - το ατραγούδιστο τραγούδι» (Il Canto Sospeso), του μεγάλου Ιταλού συνθέτη Luigi Nono. Πρόκειται για ένα ορατόριο, μια επιτάφια καντάτα, πάνω σε κείμενα από τα τελευταία μηνύματα θανατοποινιτών μαρτύρων της Αντίστασης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από διάφορες χώρες - ανάμεσά τους και τρεις νέοι Έλληνες, ο ένας μάλιστα 14χρονος μαθητής.

Διέκρινα στους Έλληνες -έναντι των άλλων- μια ουσιώδη διαφορά: Έβαλαν πρώτα και μπροστά την «ελευθερία», την «πατρίδα», την «Ελλάδα» και όχι τα υπαρξιακά θέματα!!!...

Περισσότερα...
 
«Το τελευταίο σημείωμα» - ιστορία γραμμένη με αίμα

alt«Το τελευταίο σημείωμα»,

έτσι θα επιγράφεται η ταινία του Παντελή Βούλγαρη σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη, που γυρίζεται αυτή την εποχή στα Χανιά.

Η ταινία θα μας μεταφέρει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου και στη ζωή των 200 μελλοθάνατων κρατούμενων κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής…

Περισσότερα...
 
Ο ποιμενάρχης, o λαϊκός ηγέτης Ειρηναίος Γαλανάκης

Ένας οραματιστής που έβλεπε πολύ μακριά. Ένας ταπεινός εργάτης και οικοδόμος μεγάλων κοινωνικών και πνευματικών έργων.

Στη μνήμη του, 4 χρόνια από την αποδημία του (30/4), στέκομαι στο υπόδειγμά του και καταθέτω τη μικρή μου μαρτυρία, όπως τον έζησα και τον γνώρισα από κοντά, από μικρός…

Περισσότερα...
 
Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής Αυτοδιοίκησης [3]

alt

 Για την ιστορία…

είπα και ελάλησα κι αμαρτίαν ουκ έχω…

Το βιβλίο μου, «Πολιτεία, Δημοκρατία και Αυτοδιοίκηση» είναι γραμμένο το 2009-2010 πριν την ελληνική κρίση. Τελείωσε πριν το πρώτο μνημόνιο και πριν τον «Καλλικράτη» της Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς παραμένει - όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι σήμερα - πολύ επίκαιρο!

Δες εδώ ή εδώ ή εδώ

Περισσότερα...
 
Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής Αυτοδιοίκησης [2]

του Γιώργου Αγοραστάκη

Για την ιστορία…

Οι θέσεις μου στη 4η συνεδρίαση της Επιτροπής του ΥΠΕΣ (24/2/2017) για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής Αυτοδιοίκησης...

Περισσότερα...
 
Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής Αυτοδιοίκησης [1]

του Γιώργου Αγοραστάκη

Για την ιστορία...

Ως μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, -στην οποία κλήθηκα να συμμετέχω ως εμπειρογνώμονας και όχι ως αντιπρόσωπος κανενός οργάνου ή παράταξης- κατέθεσα τις παρακάτω θέσεις «επί της αρχής», συμπληρωματικά στην εισήγηση του Πρόεδρου και Γ.Γ. ΥΠΕΣ Κώστα Πουλάκη, στη συνεδρίαση στις 26/7/2016:

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Έκλεισα τη θητεία μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και υπέβαλα την παραίτησή μου στον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Το κείμενο της παραίτησης έχει ως εξής:

«Με την παρούσα παραιτούμαι από το Περιφερειακό Συμβούλιο στο τέλος της α’ περιόδου του.

Ενόψει της β΄ περιόδου παρακαλώ να καλέσετε τον αντικαταστάτη μου από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, να καταλάβει την θέση μου για το υπόλοιπο της θητείας. Για την θέση του επικεφαλής της παράταξής μου θ’ αποφασίσουν εκ νέου οι σύμβουλοί της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Ως αιρετός, θεωρώ ότι εκπλήρωσα τις υποχρεώσεις μου προς τους εκλογείς της παράταξής μου και ήμουνα συνεπής, τηρώντας όλες τις προγραμματικές προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους του συναδέλφους για την συνεργασία και καλή συνέχεια στο έργο σας.»

Ηράκλειο 3/2/2017

Γιώργος Αγοραστάκης

Περισσότερα...
 


Γιώργος ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ

 

SOCIAL MEDIA

Επισκευθείτε τη σελίδα μου στο FacebookΑκολουθείστε τη σελίδα μου στο TwitterΕπισκευθείτε τη σελίδα μου στο Google Plus

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Συνδέεστε μαζί μας

TWEETS ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

www.mikis-crete.gr